گلاب

گلاب یکی از خوشبو ترین و پرطرفدارترین عرقیات گیاهی در بین مردم است که از تقطیر گلبرگ های گل محمدی به دست می آید و گاها به دلیل رایحه ملایم و طبیعی که دارد جایگزینی مناسب برای عطرهای شیمیایی است، این عرق معطر و پرکاربرد علاوه بر خواص درمانی که دارد در محصولات زیبایی، مواد غذایی و نوشیدنی ها استفاده می شود و به عنوان طعم دهنده در پخت انواع شیرینی جات و بستنی و چای استفاده می شود.
عرق گلاب طبیعت گرم دارد و به همین دلیل آن را مقوی اعصاب، تقویت کننده قلب و معده و ناراحتی های ریوی می دانند، همچنین ترکیبات موجود در آن سبب بهبود عملکرد کبد شده خلط خونی را برطرف می کند، تسکین دهنده سر درد، ضد افسردگی، ضد سل، گند زدا و میکروب کش بوده و به دلیل خاصیت ضد التهابی که دارد در درمان آرتروز و رفع التهابات پوستی بسیارمؤثر است؛ همچنین به دلیل خواص آنتی اکسیدانی که دارد غش، ضعف و بی هوشی را درمان کرده در رفع افسردگی و بهبود خلق و خو نقش بسزایی دارد.
بهترین نوع گلاب در منطقه کاشان بخصوص در شهر قمصر یافت می شود که قدمت طولانی داشته و گفته می شود که هزاران سال از جمله از قرون وسطی مورد استفاده بوده و طبق اسناد تاریخی اولین بار در ایران تولید شده است.